Young Power

workshops voor Young Professionals

Het eigen pad vinden

Terwijl de arbeidsmarkt vraagt om meer fulltimers, zijn steeds meer Young Professionals op zoek naar manieren om werk en privé op een meer flexibele wijze te combineren. Het aantal parttimers tussen de 25 en 35 jaar neemt toe. Niet meer meedoen aan de ratrace is een trend. Toch is het aantal burnouts onder jonge werknemers nog nooit zo hoog geweest.

Je ziet ze ongetwijfeld in je organisatie: je jongere collega’s die zoeken naar hun eigen pad. Die zich door de eisen van de werkgever, collega’s, vrienden, familie én zichzelf bekneld voelen. Hoe kunnen ze hun loopbaan en leven vormgeven op een manier die bij ze past, zonder dat het allemaal zo zwaar wordt?

De spagaat waarin veel Young Professionals hun weg in zoeken, staat centraal in de workshop ‘Young Power’. Deze workshop heeft als theoretische basis het Real Power Model van Janet Hagberg. Daarin staat centraal: wat is er op dit moment nodig om te doen? Hoe kan ik mijn ambities, dromen en verlangens serieus nemen en toch rustig mijn pad uitstippelen? 

vrouwen-en-leiderschap
persoonlijk-leiderschap-vrouwen

Groeiperspectief voor Young Power

Veel Young Professionals voelen zich voor de complexe taak gesteld om -binnen hun eigen waarden en normen- te voldoen aan de eisen die ze vanuit de organisatie op zich af voelen komen. Tel daarbij op de maatschappelijke waarde die ‘slagen’ met zich meebrengt en de klem wordt sterker. En dan hebben we het nog niet eens over de druk die ze zichzelf opleggen om zo snel mogelijk van waarde te zijn. Het zijn allemaal zaken die een volwassen groeiperspectief in de weg staan, een perspectief dat uitgaat van authenticiteit en volwassen keuzes op hetgoede moment.

In de workshop Young Power leren jonge werknemers hun loopbaan gericht vorm te geven: ze weten ze waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Op die manier zijn ze minder gevoelig voor burnout en weten ze hun potentieel beter te benutten. Voor organisaties die het groeiperspectief van jonge werknemers serieus neemt, is Real Power (op basis van het model van Janet Hagberg) een prachtige tool om aan te bieden.

 

Voorkom voortijdig vertrek

Young Professionals kunnen een andere visie hebben op de positie van werk dan eerdere generaties. Soms botst dat in een organisatie; wederzijds onbegrip kan dan zorgen voor een voortijdig vertrek van de nieuwe medewerker. Dit leidt natuurlijk aan beide kanten tot teleurstelling en verspilling van geld en energie.

Een stevige visie op persoonlijk leiderschap maakt dit soort botsingen beter verdraagbaar en bespreekbaar. In de workshops gaan we ook hiermee aan de slag.

vrouwen-en-leiderschap

De Workshop

Young Power

Real Power model

De theoretische basis van Young Power is het krachtige Real Power Model van Janet Hagberg. We verkennen de persoonlijk leiderschapsontwikkeling ontwikkeling in zes fasen. Bij iedere fase horen specifieke aspecten zoals kracht, twijfels, schaduw en mogelijkheden. Het model biedt de mogelijkheid om het eigen groeipotentieel te verkennen, de fasering te begrijpen en een gefundeerde toekomstvisie te ontwikkelen.

Nieuw leiderschap

De nieuwe generatie vraagt om nieuwe ideeën over leiderschap. Oude modellen volstaan niet langer. Er is behoefte aan visie, goede onboarding en gemeenschapszin.

Het Real Power model geeft Young Professionals een levenslange visie op hun ontwikkeling. Dat biedt hoop voor de toekomst: er komen leiders aan die het klappen van de zweep kennen en ondertussen hebben gewerkt aan hun authenticiteit en purpose. Die combinatie maakt ze gefocused, veerkrachtig en puur menselijk. Dat zijn de leiders die we nodig gaan hebben.

Perspectens-model-workshop

Voor wie?

De workshop is geschikt voor Young Professionals die stevige handvatten kunnen gebruiken om hun loopbaan vorm te geven. Om niet in het werk vast te lopen door torenhoge ambities of andere onrealistische verwachtingen. Om ze voor te bereiden op een stabiele loopbaan en -indien ze dat ambiëren- authentiek leiderschap. Bijvoorbeeld:

 • Starters op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld als onderdeel van hun onboarding
 • Werknemers tot circa 35 jaar
 • Trainees
 • Studenten aan het eind van hun opleiding
Z

Welk resultaat?

Young Professionals die zich bewust zijn van Janet Hagberg’s Real Power weten wanneer het tijd is voor volgende stappen. Ze razen niet direct door en verlangen van zichzelf niet dat ze met twee jaar manager zijn. Hun vitaliteit en kennis wenden ze niet alleen aan voor de organisatie, maar ook voor zelfkennis en -acceptatie. De lat ligt niet torenhoog, niet voor de organsiatie, niet voor zichzelf. Ze kunnen medewerkers, collega’s en leidinggevenden beter begrijpen en makkelijker benaderen. Ze durven stappen te nemen waar ze voorheen zouden hebben getwijfeld, maar ze weten ook wanneer de tijd daarvoor nog niet rijp is. Uiteindelijk zijn ze meer in balans en tevredener met hun leven.

w

Wat gaan we doen?

We gaan praktisch werken met een inspirerend model als basis. Centraal staat de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap van iedere deelnemer. Met theorie, oefeningen, voorbeelden en reflectie wordt de ambitie verkend en gekeken waar en wanneer groeimogelijkheden liggen.

p

Praktische zaken

 • De workshop Young Power wordt in company gegeven
 • Een of twee facilitators begeleiden de groep
 • Het aantal deelnemers ligt tussen de 6 en 10
 • De workshop duurt een dag
 • Neem voor prijzen en mogelijkheden contact op

Workshops voor vrouwen

Het Real Power model van Janet Hagberg is ook de basis van de Workshops voor Vrouwen. Klik hier voor meer informatie.

 

Reviews

Echt een workshop

Zeer goed gedaan! We hebben vaak workshops die meer een plenaire presentatie zijn en dan discusssiegroepjes, maar dit was écht een workshop. Er waren veel verschillende werkvormen, dat maakte het heel leerzaam.

Marjon O.
AkzoNobel

Heel verhelderend

Uitstekende workshop! Goed afwisselend programma. Voor mij was het heel verhelderend. Het heeft me geholpen om dingen waar ik mee worstel onder woorden te brengen. Het kan trouwens ook voor mannen heel zinvol zijn.

Greet B.
AkzoNobel

Inspirerend

Zeer goed samengestelde, inspirerende en motiverende workshop. Ik kan het prima toepassen in mijn werk. Dit was echt een prachtige dag, zeer ‘handson’, praktisch en leerzaam. De tijd vloog voorbij. Goed voorbereid en uitgevoerd!

G.B.
AkzoNobel

Geeft goed inzicht

De workshop geeft een goed inzicht van fases die je als persoon/werknemer doorloopt en de stappen die je nog kan/wil nemen. Het draagt ook echt bij aan het beter leren kennen van je collega’s. Geeft een ‘wij-gevoel’.

Margriet N.
DSM

Positiever beeld van mezelf

Ik heb tijdens deze dag dieper in mezelf kunnen kijken en over mijn gevoelens kunnen praten. Mijn collega’s zijn voor mij nu ook interessanter geworden, ik wil ze absoluut beter leren kennen. Het heeft me geïnspireerd, mijn ogen geopend voor bepaald gedrag van mezelf en van anderen. Vooral bijzonder is dat ik een positiever beeld van mezelf heb gekregen. Ik heb zin om er iets mee te doen!

Margriet N.
DSM

Opdrachtgevers

Annette van Engelen

Jullie workshopleider

Annette van Engelen

Sinds 1997 heb ik een bloeiende coach- en begeleidingspraktijk. Ik heb me gespecialiseerd in een aantal onderwerpen, waaronder het Real Power Model van Hagberg. Meermaals ben ik bij Janet Hagberg in Minneapolis geweest om van haar te leren en deel te nemen aan retreats van het Real Power Network.

Dit model is niet alleen een vaste waarde gebleken in mijn leven en op mijn groeipad, maar ook dat van vele cliënten, in workshops en in persoonlijke trajecten. Het helpt om afgewogen stappen te nemen. En mij heeft het vooral aangemoedigd om tijd te nemen voor mijn persoonlijke groei, en daar rust in te vinden. Nog steeds doe ik af en toe een stapje terug en kijk ik aan de hand van dit model of ik nog op het juiste pad zit.

Iets meer achtergrond over mij?

Is dit iets voor jullie en wil je meer weten?

  h

  Mail me

  info[at]perspectens.nl

  Bel mij direct

  tel: 06 200 18 075

  Stuur me een bericht

  Fout: Contact formulier niet gevonden.