Annette van Engelen

Ik ben geboren en getogen rond de Kennemerduinen. Wanneer ik kan, ga ik er naar toe. De frisse wind en het ruisen van de zee laden mijn batterij direct op.

Het vinden van je eigen stem

Met deze Noordhollandse achtergrond ben ik in 2001 na wat omzwervingen in het Brabantse Vught neergestreken. Mijn praktijkruimte bevindt zich op Fort Isabella, een prachtige buitenlocatie.

Als kind had ik een sterke voorkeur voor het kijken naar en lezen over mensen: wat maakt dat we doen we wat we doen? Toen durfde ik daar nog niet mijn vak van te maken. Ik heb flink wat proberen en falen nodig gehad voordat ik mijn eigen stem had gevonden en me kon omscholen tot coach, counselor en facilitator. Dat was in 1997.

Het is mijn vak om andere mensen te stimuleren ook hun eigen stem te vinden. Om te ervaren hoe je een nieuwe weg kunt inslaan, hoe weinig die soms ook afwijkt van het oorspronkelijke pad. De basis daarvoor ligt in zelfkennis. Kennis over je gedachten- en gevoelswereld en die vervolgens ook gevoelsmatig verkennen, geeft je de vrijheid geeft om speelser in het leven te staan. 

annette-van-engelen
annette-van-engelen

Speciale laatjes

Als je je vak mooi vindt, is opleidingen volgen een feest. Het is als rondlopen in de mooiste snoepwinkel. in mijn vak is opleidingen volgen extra bijzonder, want gedurende het proces ben je zelf het te ontwikkelen instrument. Ik volg graag en regelmatig opleidingen. Ook lezingen, workshops, boeken en podcasts geven zuurstof aan mijn groei.

Voor jou als cliënt, HR-manager of L&D-er is het soms ook lastig kiezen in je eigen snoepwinkel. Je wilt niet alleen weten wat een coach/begeleider in de etalage heeft, maar ook in de ‘speciale laatjes’ achterin de winkel.

Als het beeld dat je van me krijgt op deze website je aanspreekt, bel me dan of mail me. Hier vind je alle informatie.

Ervaring

Als coach in Vught heb ik sinds 1997 honderden cliënten begeleid met een groot scala aan vraagstukken.

Als facilitator heb ik tientallen workshops begeleid o.a. bij AkzoNobel en DSM.

Bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en bij het Vicky Brownhuis in Den Bosch heb ik bestuurservaring opgedaan.

Als oprichter en directeur van OnzeCoach bv heb ik ervaring opgedaan met het opzetten en grootbrengen van een organisatie. OnzeCoach is een slim coachingsplatform waar 70 freelance senior coaches alle coaching verzorgen van veeleisende organisaties zoals Ahold Delhaize, DSM, AkzoNobel en Menzis. In 2011 ben ik met OnzeCoach gestart en in 2021 heb ik het verkocht aan de Prevermogroep.

Op mijn LinkedInprofiel vind je meer informatie over mij

annette-van-engelen
annette-van-engelen

Garantie voor kwaliteit

Ik ben bij de LVSC  geaccrediteerd als Registercoach. Bij de NOBCO/EMCC ben ik 15 jaar op Europees niveau als Senior Practioner geaccrediteerd geweest.

Het blijven volgen van de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied én het doen van opleidingen is ook in mijn vak essentieel. Zonder leren geen groei. En de begeleiding die ik bied, krijgt daarmee telkens een nieuwe impuls.

Mijn opleidingen
 • Werken met het zenuwstelsel: de polyvagaaltheorie, Expertisecentrum Omgaan met Verlies, Heeze (2023)
 • Opleiding tot Vertrouwenspersoon VPI en VPO, Van Oss & Partners, ‘s-Hertogenbosch (2023)
 • Voice Dialogue basis, Het Balkon, Zutphen (2022)
 • Opleiding tot Intervisiebegeleider, Blankestijn & Partners, Ede (2021)
 • Train de Trainer (no more boring learning)Brain Bakery, Jisp (jaaropleiding 2020-2021)
 • School for the Work, Byron Katie International, Bad Neuenahr, Duitsland (9-daagse, 2019)
 • No Body Intensive, Byron Katie International, Chicago USA (4-daagse, 2018)
 • School for the Work, Byron Katie International, Los Angeles, USA (9-daagse, 2016)
 • Krachtgericht Coachen, Korthagen opleidingen, Utrecht (3-daagse, 2016)
 • Opleiding tot Counselor, BGL, Hoofddorp (jaaropleiding 2010-2011)
 • EMDR II, Itan, Zwolle (3-daagse, 2011)
 • Symboolwerk, Instituut voor Eclectische Psychologie (3-daagse, 2008)
 • EMDR I, Itan, Zwolle (3-daagse, 2008)
 • Empowered Nagesprek, Reflection & Action, Nijmegen (2-daagse, 2004)
 • ZKM-consultant ®, Zelfkonfrontatiemethode, Radboud Universiteit, Nijmegen (2-jarige opleiding, 2001-2003)
 • Real Power Consultant, InterAct, Minneapolis, USA (diverse workshops, diverse jaren rond 2000-2004)
 • Leading from your Soul, InterAct, Minneapolis, USA (1-daagse workshop 2000)
 • Certified Trainer Kernkwadranten, Kernconsult, Bussum (3-daagse, 1999)
 • Aanvullende vakken Psychologie, Open Universiteit (1993-1995)
 • Propedeuse Psychologie, Universiteit Leiden (1991-1993)
 • HEAO, Haarlem (1983-1987)
 • Atheneum, Beverwijk (1977-1983)

Hoe ga ik te werk?

In coaching is het eerste gesprek altijd verkennend, waarbij ik kijk welke manier van werken/methodiek het beste aansluit. We bespreken welk doel haalbaar is en werken samen naar dat doel.

Als facilitator vind ik het belangrijk de vraag van de opdrachtgever goed uit te diepen. De sfeer, cultuur en doelen van de organisatie zijn belangrijk in het proces van vormgeven.

Altijd werk ik vanuit oprechte nieuwsgierigheid, invoelingsvermogen, scherpe waarneming en soms lastige vragen. Daarnaast bewaak ik een goede balans tussen ernst en relativering.

 

groeien-dmv-coaching

Inschrijven Nieuwsbrief

Het inschrijven is gelukt!