Annette van Engelen

Ik ben geboren en getogen rond de Kennemerduinen. Wanneer ik kan, ga ik er naar toe. De frisse wind en het ruisen van de zee laden mijn batterij direct op.

Frisse wind

Met deze Noordhollandse achtergrond ben ik in 2001 na wat omzwervingen in het Brabantse Vught neergestreken. Mijn praktijkruimte bevindt zich op Fort Isabella, een prachtige buitenlocatie.

Als kind had ik een sterke voorkeur voor het kijken naar en lezen over mensen: waarom doen we wat we doen? Toen durfde daar nog niet mijn vak van te maken. Ik heb flink wat proberen en falen nodig gehad voordat ik voldoende zelfkennis had om me om te scholen tot coach, counselor, facilitator en later vertrouwenspersoon. Dat was in 1997.

Het is mijn intentie om mensen te stimuleren en te inspireren om hun eigen stem te vinden. Om te ervaren hoe de krachten in het leven zich soms bundelen om een nieuwe richting in te gaan. Om te merken dat er geen andere keuze is dan te accepteren wie je bent en daarbij de vrijheid te voelen om speelser in het leven te staan. En als vertrouwenspersoon vind ik het belangrijk om zorg te dragen voor een veilige werkplek en daar waar die niet is, mensen met raad en daad bij te staan.

 

annette-van-engelen
annette-van-engelen

Speciale laatjes

Als je je vak mooi vindt, is opleidingen volgen een feest. Het is als rondlopen in de mooiste snoepwinkel. Asl coach/facilitator is opleidingen volgen extra bijzonder, want gedurende het proces ben je zelf het te ontwikkelen instrument. Ik volg graag en regelmatig opleidingen. Ook lezingen, workshops, boeken en podcasts geven zuurstof aan mijn groei.

Voor jou als cliënt, HR-manager of L&D-er is het soms ook lastig kiezen in je eigen snoepwinkel. Je wilt niet alleen weten wat een coach/begeleider in de etalage heeft, maar ook in de ‘speciale laatjes’ achterin de winkel.

Als het beeld dat je van me krijgt op deze website je aanspreekt, bel me dan of mail me. Hier vind je alle informatie.

Ervaring

Als coach in Vught heb ik sinds 1997 honderden cliënten begeleid met een groot scala aan vraagstukken.

Als facilitator heb ik tientallen workshops begeleid o.a. bij AkzoNobel en DSM.

Bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en bij het Vicky Brownhuis in Den Bosch heb ik bestuurservaring opgedaan.

Als oprichter en directeur van OnzeCoach bv heb ik ervaring opgedaan met het opzetten en grootbrengen van een organisatie. OnzeCoach is een slim coachingsplatform waar 70 freelance senior coaches alle coaching verzorgen van veeleisende organisaties zoals Ahold Delhaize, DSM, AkzoNobel en Menzis. In 2011 ben ik met OnzeCoach gestart en in 2021 heb ik het verkocht aan de Prevermogroep.

Als vertrouwenspersoon begin ik mijn ervaring op te bouwen met de eerste opdrachtgevers. Gelukkig ben ik stevig opgeleid en heb een goed netwerk van vertrouwenspersonen om mij heen.

Op mijn LinkedInprofiel vind je meer informatie over mij

annette-van-engelen
annette-van-engelen

Garantie voor kwaliteit

Ik ben bij de LVSC  geaccrediteerd als Registercoach. Bij de NOBCO/EMCC ben ik 15 jaar op Europees niveau als Senior Practioner geaccrediteerd geweest.

Als extern vertrouwenspersoon ben ik geaccrediteerd door de LVV – Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen.

Het blijven volgen van de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied én het doen van opleidingen is voor iedere coach/facilitator/vertrouwenspersoon essentieel. Zonder leren geen groei. De begeleiding die ik bied, wordt daar alleen maar rijker van.

Opleidingen van Annette van Engelen
 • Werken met het zenuwstelsel: de polyvagaaltheorie, Expertisecentrum Omgaan met Verlies, Heeze (2023)
 • Opleiding tot Vertrouwenspersoon VPI en VPO, Van Oss & Partners, ‘s-Hertogenbosch (2023)
 • Voice Dialogue basis, Het Balkon, Zutphen (2022)
 • Opleiding tot Intervisiebegeleider, Blankestijn & Partners, Ede (2021)
 • Train de Trainer (no more boring learning)Brain Bakery, Jisp (jaaropleiding 2020-2021)
 • School for the Work, Byron Katie International, Bad Neuenahr, Duitsland (9-daagse, 2019)
 • No Body Intensive, Byron Katie International, Chicago USA (4-daagse, 2018)
 • School for the Work, Byron Katie International, Los Angeles, USA (9-daagse, 2016)
 • Krachtgericht Coachen, Korthagen opleidingen, Utrecht (3-daagse, 2016)
 • Opleiding tot Counselor, BGL, Hoofddorp (jaaropleiding 2010-2011)
 • EMDR II, Itan, Zwolle (3-daagse, 2011)
 • Symboolwerk, Instituut voor Eclectische Psychologie (3-daagse, 2008)
 • EMDR I, Itan, Zwolle (3-daagse, 2008)
 • Empowered Nagesprek, Reflection & Action, Nijmegen (2-daagse, 2004)
 • ZKM-consultant ®, Zelfkonfrontatiemethode, Radboud Universiteit, Nijmegen (2-jarige opleiding, 2001-2003)
 • Real Power Consultant, InterAct, Minneapolis, USA (diverse workshops, diverse jaren rond 2000-2004)
 • Leading from your Soul, InterAct, Minneapolis, USA (1-daagse workshop 2000)
 • Certified Trainer Kernkwadranten, Kernconsult, Bussum (3-daagse, 1999)
 • Aanvullende vakken Psychologie, Open Universiteit (1993-1995)
 • Propedeuse Psychologie, Universiteit Leiden (1991-1993)
 • HEAO, Haarlem (1983-1987)
 • Atheneum, Beverwijk (1977-1983)

Hoe ga ik te werk?

In coaching is het eerste gesprek altijd verkennend, waarbij ik kijk welke manier van werken/methodiek het beste aansluit. We bespreken welk doel haalbaar is en werken samen naar dat doel.

Als facilitator vind ik het belangrijk de vraag van de opdrachtgever goed uit te diepen. De sfeer, cultuur en doelen van de organisatie zijn belangrijk in het proces van vormgeven.

Als vertrouwenspersoon help ik met de eerste opvang en geef ik je alle ruimte je verhaal te doen. Vervolgens kijken we wat je wilt met je medling. 

Altijd werk ik vanuit oprechte nieuwsgierigheid, invoelingsvermogen, scherpe waarneming en soms lastige vragen. Daarnaast bewaak ik een goede balans tussen ernst en relativering.

 

groeien-dmv-coaching

Inschrijven Nieuwsbrief

Het inschrijven is gelukt!