Van Macht naar Kracht

workshops voor vrouwen

Het kriebelt

Ja, je bent al een eind op weg in je loopbaan en hebt ervaring genoeg. Je hebt een ‘leuke’ functie of misschien zelfs al een ‘mooie’. En het kriebelt.

Je wilt er wel voor gaan

Misschien merk je dat je je aanpast en niet écht tot je recht komt. Je kunt meer. Natuurlijk wil je het allemaal niet te zwaar aanzetten, maar dat gevoel van onbehagen is best hardnekkig. En steeds vaker vraag je je af: ‘wat als dit het nou is?’.

Zou er nog groei voor je inzitten? En wat dan en hoe dan? Of is het beter om te blijven zitten en tevreden te zijn met minder uitdaging en voldoening? Diep van binnen voel je dat je er voor wilt gaan. Maar je wilt eigenlijk niet voor de ‘macht’. Maar misschien wil je wel van ‘macht’ naar ‘kracht’!

persoonlijk-leiderschap-vrouwen
vrouwen-en-leiderschap

Wat houdt je tegen?

Die vraag zul je al wel vaker gekregen hebben. Zo’n vraag die eigenlijk zegt: wat doe je nou moeilijk? Maar je hebt je antwoord klaar: geen tijd, m’n baas werkt niet mee, ik heb niet de juiste opleiding…
En van binnen denk je: maar ik durf niet, ik weet niet of ik het kan, ze zullen wel denken, zo ben ik niet, het risico is te groot… Dus stop je de mogelijkheid weg en negeert je innerlijke veenbrand.

Keuzes die bij jóu passen

Veel vrouwen passen zich snel en vaak aan. Aan wat er van ze verlangd of geëist wordt, expliciet of impliciet. Of aan wat ze dénken dat er van ze gevraagd wordt. Het resulteert in afname van kracht, vrijheid en keuzemogelijkheden.

Jij wilt dit beter doorzien en leren hoe je het kunt omzeilen. Zodat je sterker wordt en je keuzes maakt die bij jóu passen.

 

Groei begint met inzicht

Het is zo menselijk en herkenbaar: dat je je realiseert dat je misschien wel kansen laat liggen. Kansen op leuker werk, op lichter leven, op meer plezier, meer verbinding of meer authenticiteit. En vooral meer vrijheid om keuzes te maken. En ja, dat kost tijd en moeite: die deur naar verandering moet je zelf openmaken. Iedere vorm van groei begint met inzicht. Inzicht in je eigen situatie, jouw proces en jouw mogelijkheden.

Real Power

De workshop ‘van Macht naar Kracht’ heeft als basis het Real Power model van Janet Hagberg. Met de workshop zijn al talloze vrouwen (van bijvoorbeeld DSM en AkzoNobel) op weg geholpen. Ze hebben de dag omschreven als ‘verhelderend’, ‘empowering’, ‘voelt als op maat gemaakt’ en ‘verdiepend’.

vrouwen-en-leiderschap

De Workshop

Van Macht naar Kracht

In de workshop krijg je een boeiend en verfrissend inzicht in fasen van persoonlijke ontwikkeling. Dat doen we aan de hand van het Real Power model van Janet Hagberg, zoals ze dat heeft beschreven in haar boek ‘Real Power, stages of personal power in organizations. Het is een model dat in de loop der jaren alleen maar aan kracht heeft gewonnen en juist nu (in tijden dat feminine kwaliteiten in leiderschap belangrijker worden) uiterst actueel is.

Vrouwen vinden het model vooral inzichtelijk omdat zij de aantrekkelijkheid van de verschillende fasen anders ervaren dan mannen. Ook hebben vrouwen de neiging een bepaalde fase van ontwikkeling over te willen slaan. Misschien herken je dat je je conformeert aan de geldende mores terwijl je qua ontwikkeling al verder bent. Hierdoor ervaar je een frictie die frustreert, maar je ziet geen mogelijkheden hoe je uit dit patroon kunt stappen. Je blijft wachten tot jouw potentieel gezien wordt.

In de workshop ga je op ontdekkingstocht om alternatieve strategieën te vinden die bij jou passen. Je gaat je eigen kracht verkennen en meer wegen vinden naar jouw authenticiteit.

Perspectens-model-workshop

Wat mag je verwachten?

Een dag bomvol relevante kennis (o.a. over het Real Power model van Janet Hagberg), oefeningen en inzichten. De dag staat in het teken van jouw ontwikkeling. Je gaat niet alleen begrijpen, maar ook ervaren waar jouw vrije ruimte zit.
De groep bestaat uit vrouwen die zich, net als jij, herkennen in het onderwerp. Een groep vrouwen die elkaar inspireert om het stuur van hun leven steviger in handen te nemen.

Als begeleider van de dag vind ik het leuk om te melden dat ik als enige in Nederland door Janet Hagberg zelf ben opgeleid.

Z

Wat krijg je mee?

 • Je hebt meer duidelijkheid over het patroon waar je in zit
 • Je weet wat jouw groei in de weg staat
 • Je beseft waar je vrije ruimte zit en hoe je die kunt uitbreiden
 • Je hebt een theoretische basis die houvast geeft bij je ontwikkeling
 • Je voelt je krachtiger en zelfverzekerder
p

Praktische zaken

 • De workshop wordt gegeven door een of twee ervaren facilitators;
 • De ideale groepsgrootte ligt tussen de 8 en 12 deelneemsters;
 • De workshop duurt één dag, vervolgworkshops zijn optioneel;
 • De workshop wordt in company gegeven.

Neem voor prijzen en mogelijkheden contact op

Workshops voor Young Professionals

Het Real Power model van Janet Hagberg is ook de basis van de Workshops voor Young Professionals. Klik hier voor meer informatie.

Reviews

Echt een workshop

Zeer goed gedaan! We hebben vaak workshops die meer een plenaire presentatie zijn en dan discusssiegroepjes, maar dit was écht een workshop. Er waren veel verschillende werkvormen, dat maakte het heel leerzaam.

Marjon O.
AkzoNobel

Heel verhelderend

Uitstekende workshop! Goed afwisselend programma. Voor mij was het heel verhelderend. Het heeft me geholpen om dingen waar ik mee worstel onder woorden te brengen. Het kan trouwens ook voor mannen heel zinvol zijn.

Greet B.
AkzoNobel

Inspirerend

Zeer goed samengestelde, inspirerende en motiverende workshop. Ik kan het prima toepassen in mijn werk. Dit was echt een prachtige dag, zeer ‘handson’, praktisch en leerzaam. De tijd vloog voorbij. Goed voorbereid en uitgevoerd!

G.B.
AkzoNobel

Geeft goed inzicht

De workshop geeft een goed inzicht van fases die je als persoon/werknemer doorloopt en de stappen die je nog kan/wil nemen. Het draagt ook echt bij aan het beter leren kennen van je collega’s. Geeft een ‘wij-gevoel’.

Margriet N.
DSM

Positiever beeld van mezelf

Ik heb tijdens deze dag dieper in mezelf kunnen kijken en over mijn gevoelens kunnen praten. Mijn collega’s zijn voor mij nu ook interessanter geworden, ik wil ze absoluut beter leren kennen. Het heeft me geïnspireerd, mijn ogen geopend voor bepaald gedrag van mezelf en van anderen. Vooral bijzonder is dat ik een positiever beeld van mezelf heb gekregen. Ik heb zin om er iets mee te doen!

Margriet N.
DSM

Opdrachtgevers

Annette van Engelen

Jullie workshopleider

Annette van Engelen

Sinds 1997 heb ik een bloeiende coach- en begeleidingspraktijk. Ik heb me gespecialiseerd in een aantal onderwerpen, waaronder het Real Power Model van Hagberg. Meermaals ben ik bij Janet Hagberg in Minneapolis geweest om van haar te leren en deel te nemen aan retreats van het Real Power Network.

Dit model is niet alleen een vaste waarde gebleken in mijn leven en op mijn groeipad, maar ook dat van vele cliënten, in workshops en in persoonlijke trajecten. Het helpt om afgewogen stappen te nemen. En mij heeft het vooral aangemoedigd om de tijd te nemen voor mijn persoonlijke groei, en daar rust in te vinden. Nog steeds doe ik af en toe een stapje terug en kijk ik aan de hand van dit model of ik nog op het juiste pad zit. 

Iets meer achtergrond over mij?

Is dit iets voor jullie en wil je meer weten?

  h

  Mail me

  info[at]perspectens.nl

  Bel mij direct

  tel: 06 200 18 075

  Stuur me een bericht

  Fout: Contact formulier niet gevonden.