Workshops voor vrouwen

Van Macht naar Kracht!

Steeds meer organisaties willen vrouwen stimuleren om hun persoonlijk leiderschap een boost te geven. Niet om een mannelijke stijl op te pakken, maar om ‘growing their own way’ vorm te geven. Voor de vrouwen van deze organisaties is een prikkelende workshop ontwikkeld. Het bevordert zelfkennis en inspireert tot het nemen van belangrijke stappen. Van macht naar kracht!

Vrouwen en ambitie

De statistieken liegen er niet om. In veel organisaties is er voor vrouwen een flinke achterstand in te halen. Ze krijgen gemiddeld 7% minder salaris dan mannen voor dezelfde baan. Interessante loopbaankansen gaan vaak aan hun neus voorbij. En in de top van het bedrijfsleven zijn vrouwen sterk ondervertegenwoordigd.

Wellicht mag dit onderwerp in jouw organisatie ook meer aandacht krijgen. Maar hoe doe je dat? Hoe stimuleer je vrouwen meer van zich te laten horen, zich te profileren en echt te gaan voor die hogere functie? En, niet onbelangrijk, willen vrouwen dat dan ook? Hoe aantrekkelijk is die hogere positie?

Het dagelijks leven van vrouwen is complexer dan dat de statistieken ons doen geloven. De ‘top’ is voor hen meestal geen doel op zich. Groei is er in vele vormen, op vele momenten. Geef vrouwen de kansen te groeien op hun eigen manier!

vrouwen-en-leiderschap
persoonlijk-leiderschap-vrouwen

Groeiperspectief

Het is tijd dat vrouwen meer zicht krijgen op persoonlijke ontwikkeling, zodat ze begrijpen waar ze staan en (als ze dat willen) hoe ze kunnen groeien. Dat houvast is broodnodig als leidraad in het uit te stippelen loopbaan- en levenspad. Je wilt als organisatie dat vrouwen hun eigen pad kennen. Je wilt dat ze weten wat ze willen als er kansen voorbijkomen.

Met de workshop ‘Van Macht naar Kracht’ stimuleer je niet alleen de groei van jullie vrouwelijke medewerkers, maar vooral ook hun vermogen tot het nemen van passende en gefundeerde beslissingen.

 

De Workshop

De basis

De theoretische basis van de workshop is het Real Power Model van Janet Hagberg. We verkennen de ontwikkeling van macht naar kracht in zes fasen. Bij iedere fase horen specifieke aspecten zoals kracht, twijfels, schaduw en mogelijkheden. Het kennen van deze aspecten biedt vrouwen de mogelijkheid om het eigen groeipotentieel te zien en een gefundeerde toekomstvisie te ontwikkelen.

 

Van macht naar kracht

Voor vrouwen kan leiderschap zich anders tonen dan voor mannen. Ze hebben meer moeite zich te ontworstelen aan functioneren op een lager niveau, terwijl ze qua competentie en persoonlijke ontwikkeling vaak al een stuk verder zijn. Hierdoor ontstaat een frictie die frustreert en ook vaak niet wordt onderkend.

Persoonlijk leiderschap verlangt soms van vrouwen dat ze hun ‘macht’ pakken om daarna vanuit ‘kracht’ verder te kunnen. Die wijze van groeien geeft vrouwen vaak een interessant perspectief, daar waar mannen juist kunnen vastlopen.  Er zijn vele vormen van leiderschap en iedereen kan tot bloei kan komen.

Perspectens-model-workshop

Voor wie is deze workshop geschikt?

De workshop is geschikt voor organisaties die streven naar een meer evenwichtige verdeling van mannen en vrouwen in middelhoge en hoge posities. Waar het management vrouwen wil stimuleren hun ambities te verkennen en waar te maken.

Voor iedereen is het belangrijk een visie te ontwikkelen op de eigen leiderschapsidentiteit. Met name vrouwen verdienen het om meer houvast te hebben bij de ontwikkeling van hun persoonlijk leiderschap en de keuzes die ze daarbij moeten maken. Er zijn meer en andere rolmodellen nodig, het mannelijke voorbeeld volstaat niet. Er is een visie te ontwikkelen die uitgaat van eigen kracht en persoonlijke keuzes! En belangrijk om te weten: persoonlijk leiderschap vereist niet dat je leidinggevende bent of wilt worden.

w

Wat doen we tijdens de workshop?

In de workshop gaan we op praktische wijze aan de slag. Centraal staat de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap van iedere deelneemster, hoe die er ook uitziet. Met handreikingen, oefeningen, spelvormen, voorbeelden en intervisie wordt de ambitie verkend en gekeken waar en wanneer groeimogelijkheden liggen. 

p

Praktische zaken

 • De workshop wordt incompany op een externe locatie gegeven en duurt een dag.
 • Het maximale aantal deelnemers is 8
 • De prijs per workshop is € 2950,-.

Per deelnemer wordt vooraf een Persoonlijk Power Profiel afgenomen, die in de workshop wordt besproken. De kosten hiervan zijn € 63,50 per persoon. Prijzen zijn excl. btw en reiskosten. Eventuele externe locatiekosten worden apart geoffreerd.

Reviews

Echt een workshop

Zeer goed gedaan! We hebben vaak workshops die meer een plenaire presentatie zijn en dan discusssiegroepjes, maar dit was écht een workshop. Er waren veel verschillende werkvormen, dat maakte het heel leerzaam.

Marjon O.
AkzoNobel

Heel verhelderend

Uitstekende workshop! Goed afwisselend programma. Voor mij was het heel verhelderend. Het heeft me geholpen om dingen waar ik mee worstel onder woorden te brengen. Het kan trouwens ook voor mannen heel zinvol zijn.

Greet B.
AkzoNobel

Inspirerend

Zeer goed samengestelde, inspirerende en motiverende workshop. Ik kan het prima toepassen in mijn werk. Dit was echt een prachtige dag, zeer ‘handson’, praktisch en leerzaam. De tijd vloog voorbij. Goed voorbereid en uitgevoerd!

G.B.
AkzoNobel

Geeft goed inzicht

De workshop geeft een goed inzicht van fases die je als persoon/werknemer doorloopt en de stappen die je nog kan/wil nemen. Het draagt ook echt bij aan het beter leren kennen van je collega’s. Geeft een ‘wij-gevoel’.

Margriet N.
DSM

Positiever beeld van mezelf

Ik heb tijdens deze dag dieper in mezelf kunnen kijken en over mijn gevoelens kunnen praten. Mijn collega’s zijn voor mij nu ook interessanter geworden, ik wil ze absoluut beter leren kennen. Het heeft me geïnspireerd, mijn ogen geopend voor bepaald gedrag van mezelf en van anderen. Vooral bijzonder is dat ik een positiever beeld van mezelf heb gekregen. Ik heb zin om er iets mee te doen!

Margriet N.
DSM

Annette van Engelen

Jullie workshopleider

Annette van Engelen

Sinds 1997 heb ik een bloeiende coach- en begeleidingspraktijk. Ik heb me gespecialiseerd in een aantal onderwerpen, waaronder het Real Power Model van Hagberg. Meermaals ben ik bij Janet Hagberg in Minneapolis geweest om van haar te leren en deel te nemen aan retreats van het Real Power Network.

Dit model is een vaste waarde gebleken in mijn leven en op mijn groeipad. Het heeft me geholpen om stappen te nemen. Maar vooral heeft het me geholpen om rust te nemen om te groeien, af en toe een stapje terug te doen en te kijken of ik nog op het juiste pad zit. 

Iets meer achtergrond over mij?

Is dit iets voor jullie en wil je meer weten?

  h

  Vul onderstaand formulier in en ik bel of mail je

  Bel mij direct

  tel: 06 200 18 075

  Stuur me een bericht

   Ik mail of bel je binnen twee dagen. Je ontvangt zelf automatisch een kopie van je bericht.