Workshops voor jongeren

op basis van het Real Power model

Een goede start

 

Een gebalanceerd begin van een loopbaan is voor jongeren op dit moment essentieel. De workshops voor jongeren bieden stevige handvatten om goed te starten.

Werken aan je bestemming

Terwijl de arbeidsmarkt vraagt om meer fulltimers, zijn steeds meer jongeren op zoek naar andere manieren om werk en privé te combineren. Het aantal parttimers tussen de 25 en 35 jaar neemt toe. Niet meer meedoen aan de ratrace is een trend. Toch is het aantal burnouts onder jongeren ook nog nooit zo hoog geweest. De vragen zijn divers: kan het alsmaar ‘aan’ staan en prestaties neerzetten,  samengaan met een goede werk-prive balans én werken aan een betere wereld? En dan ook nog snel carrière maken en voldoen aan hoge verwachtingen (van zichzelf en anderen).

De spagaat waarin veel jongeren zich bevinden en hun weg in zoeken, staat centraal in de workshops voor jongeren op basis van het Real Power model. We werken aan zicht krijgen op wat nodig is versus werken aan je bestemming. We leren dat ze mooi samen kunnen komen, maar niet noodzakelijkerwijs tegelijkertijd.

 

vrouwen-en-leiderschap
persoonlijk-leiderschap-vrouwen

Groeiperspectief

Jongeren voelen zich aan het begin van hun loopbaan enorm uitgedaagd om -binnen hun eigen waarden en normen- te voldoen aan de eisen die de organisatie aan ze stelt. Of lijkt te stellen. Want organisaties die zorg hebben voor hun personeel zijn bereid om jongeren meer tijd en ruimte te geven om te ontdekken wat hun echte kwaliteiten zijn en waar die het beste tot hun recht komen.

Als jongeren hun loopbaan gericht vorm kunnen geven, weten ze waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Dan zijn ze minder gevoelig voor burnout en weten ze hun potentieel meer te benutten.

 

Voorkom voortijdig vertrek

Jongeren kunnen een andere visie hebben op de positie van werk dan eerdere generaties. Soms botst dat in een organisatie; wederzijds onbegrip kan dan zorgen voor een voortijdig vertrek van de nieuwe medewerker. Dit leidt natuurlijk aan beide kanten tot teleurstelling en verspilling van geld en energie.

Een stevige visie op persoonlijk leiderschap maakt dit soort botsingen beter verdraagbaar en bespreekbaar. In de workshops voor jongeren gaan we ook hiermee aan de slag.

vrouwen-en-leiderschap

De Workshop

Real Power model

De theoretische basis van de workshop is het krachtige Real Power Model van Janet Hagberg. We verkennen de persoonlijk leiderschapsontwikkeling ontwikkeling in zes fasen. Bij iedere fase horen specifieke aspecten zoals kracht, twijfels, schaduw en mogelijkheden. Het model biedt jongeren de mogelijkheid om het eigen groeipotentieel te verkennen, de fasering te begrijpen en een gefundeerde toekomstvisie te ontwikkelen.

Nieuw leiderschap

De nieuwe generatie vraagt om nieuwe ideeën over leiderschap. Oude modellen volstaan niet langer. Er is behoefte aan visie, goede onboarding en gemeenschapszin

Het Real Power model geeft (startende) jongeren een levenslange visie op hun ontwikkeling. Dat biedt hoop voor de toekomst: er komen leiders aan die het klappen van de zweep kennen en ondertussen hebben gewerkt aan hun authenticiteit en purpose. Die combinatie maakt ze gefocused, veerkrachtig en puur menselijk. Dat zijn de leiders die we nodig gaan hebben.

Perspectens-model-workshop

Voor wie?

De workshop is geschikt voor jongeren die stevige handvatten kunnen gebruiken om hun loopbaan een goede start te geven. Om niet meteen in het werk vast te lopen door torenhoge ambities of andere onrealistische verwachtingen. Om ze voor te bereiden op een stabiele loopbaan en -indien ze dat ambiëren- authentiek leiderschap. Bijvoorbeeld:

 • studenten die aan het eind van hun opleiding zitten bij een Hogeschool of Universiteit en stage lopen of al hebben gelopen.
 • trainees
 • high potentials (tot circa 30 jaar)
 • starters op de arbeidsmarkt, als onderdeel van hun onboarding
Z

Welk resultaat?

Jongeren die zich bewust zijn van Real Power weten wanneer het tijd is voor volgende stappen. Ze razen niet direct door en verlangen van zichzelf niet dat ze met twee jaar manager zijn. Hun vitaliteit en kennis wenden ze niet alleen aan voor de organisatie, maar ook voor zelfkennis en -acceptatie. De lat ligt niet torenhoog, niet voor de organsiatie, niet voor zichzelf. Ze kunnen medewerkers, collega’s en leidinggevenden beter begrijpen en makkelijker benaderen. Ze durven stappen te nemen waar ze voorheen zouden hebben getwijfeld. Ze weten ook wanneer de tijd nog niet rijp is voor stappen: ze hebben eerst nog andere zaken te leren of te doen. Uiteindelijk zijn ze meer in balans en tevredener met hun leven.

w

Wat gaan we doen?

We gaan praktisch werken met een inspirerend model als basis. Centraal staat de ontwikkeling van het persoonlijk leiderschap van iedere deelnemer. Met theorie, oefeningen, voorbeelden en reflectie wordt de ambitie verkend en gekeken waar en wanneer groeimogelijkheden liggen.

p

Praktische zaken

 • De workshop wordt in company gegeven
 • De workshop duurt in principe een dagdeel, verlenging is mogelijk
 • Neem voor prijzen en mogelijkheden contact op

 

Reviews

Echt een workshop

Zeer goed gedaan! We hebben vaak workshops die meer een plenaire presentatie zijn en dan discusssiegroepjes, maar dit was écht een workshop. Er waren veel verschillende werkvormen, dat maakte het heel leerzaam.

Marjon O.
AkzoNobel

Heel verhelderend

Uitstekende workshop! Goed afwisselend programma. Voor mij was het heel verhelderend. Het heeft me geholpen om dingen waar ik mee worstel onder woorden te brengen. Het kan trouwens ook voor mannen heel zinvol zijn.

Greet B.
AkzoNobel

Inspirerend

Zeer goed samengestelde, inspirerende en motiverende workshop. Ik kan het prima toepassen in mijn werk. Dit was echt een prachtige dag, zeer ‘handson’, praktisch en leerzaam. De tijd vloog voorbij. Goed voorbereid en uitgevoerd!

G.B.
AkzoNobel

Geeft goed inzicht

De workshop geeft een goed inzicht van fases die je als persoon/werknemer doorloopt en de stappen die je nog kan/wil nemen. Het draagt ook echt bij aan het beter leren kennen van je collega’s. Geeft een ‘wij-gevoel’.

Margriet N.
DSM

Positiever beeld van mezelf

Ik heb tijdens deze dag dieper in mezelf kunnen kijken en over mijn gevoelens kunnen praten. Mijn collega’s zijn voor mij nu ook interessanter geworden, ik wil ze absoluut beter leren kennen. Het heeft me geïnspireerd, mijn ogen geopend voor bepaald gedrag van mezelf en van anderen. Vooral bijzonder is dat ik een positiever beeld van mezelf heb gekregen. Ik heb zin om er iets mee te doen!

Margriet N.
DSM

Annette van Engelen

Jullie workshopleider

Annette van Engelen

Sinds 1997 heb ik een bloeiende coach- en begeleidingspraktijk. Ik heb me gespecialiseerd in een aantal onderwerpen, waaronder het Real Power Model van Hagberg. Meermaals ben ik bij Janet Hagberg in Minneapolis geweest om van haar te leren en deel te nemen aan retreats van het Real Power Network.

Dit model is een vaste waarde gebleken in mijn leven en op mijn groeipad. Het heeft me geholpen om stappen te nemen. Maar vooral heeft het me geholpen om rust te nemen om te groeien, af en toe een stapje terug te doen en te kijken of ik nog op het juiste pad zit. 

Iets meer achtergrond over mij?

Is dit iets voor jullie en wil je meer weten?

  h

  Vul onderstaand formulier in en ik bel of mail je

  Bel mij direct

  tel: 06 200 18 075

  Stuur me een bericht

   Ik mail of bel je binnen twee dagen. Je ontvangt zelf automatisch een kopie van je bericht.