Annette van Engelen

Over mij

Ik ben geboren en getogen rond de Kennemerduinen. Wanneer ik kan, ga ik er naar toe. De frisse wind en het ruisen van de zee laden mijn batterij direct op.

Frisse wind

Met deze Noordhollandse achtergrond ben ik in 2001 na wat omzwervingen als coach in het mooie Vught neergestreken. Mijn standplaats is Fort Isabella, een prachtige buitenlocatie. 

Als kind had ik een sterke voorkeur voor het kijken naar en lezen over mensen: waarom doen we wat we doen? Toen durfde ik de stap niet te nemen om daar m’n vak van te maken. Ik heb flink wat uitzoeken en falen nodig gehad voordat ik voldoende zelfkennis had om me om te scholen tot coach, counselor en facilitator. Dat is inmiddels 23 jaar geleden.

In mijn werk hoop ik mensen een frisse wind door de bovenkamer te bieden. Het is mijn intentie om mensen te stimuleren en te inspireren om hun eigen stem te vinden. Om te ervaren hoe de krachten in het leven zich soms bundelen om een nieuwe richting in te gaan. Om te merken dat er geen andere keuze is dan te accepteren wie je bent en daarbij de vrijheid te voelen om speelser in het leven te staan.

 

annette-van-engelen
annette-van-engelen

Speciale laatjes

Als je je vak mooi vindt, is opleidingen volgen een feest. Het is als rondlopen in de mooiste snoepwinkel. Asl coach/facilitator is opleidingen volgen extra bijzonder, want gedurende het proces ben je zelf het te ontwikkelen instrument. Ik volg graag en regelmatig opleidingen. Ook lezingen, workshops, boeken en podcasts geven zuurstof aan mijn groei.

Voor jou als cliënt, HR-manager of L&D-er is het soms ook lastig kiezen in je eigen snoepwinkel. Je wilt niet alleen weten wat een coach/begeleider in de etalage heeft, maar ook in de ‘speciale laatjes’ achterin de winkel.

Als het beeld dat je van me krijgt op deze website je aanspreekt, bel me dan of mail me. Hier vind je alle informatie.

Ervaring

Als coach in Vught heb ik sinds 1997 honderden cliënten begeleid met een groot scala aan vraagstukken.

Als facilitator heb ik tientallen workshops begeleid o.a. bij AkzoNobel en DSM.

Bij de NOBCO/EMCC en bij het Vicky Brownhuis in Den Bosch heb ik bestuurservaring opgedaan.

Met OnzeCoach bv heb ik een frisse wind geblazen door het coachlandschap. Als oprichter en directeur heb ik ervaring opgedaan met het opzetten en grootbrengen van een organisatie. OnzeCoach is een slim coachingsplatform waar 70 freelance senior coaches alle coaching verzorgen van veeleisende organisaties zoals Ahold Delhaize, DSM, AkzoNobel en Menzis. Ik ben met OnzeCoach gestart in 2011 en heb het in 2021 verkocht.

Op mijn LinkedInprofiel vind je meer informatie over mij

annette-van-engelen
annette-van-engelen

Garantie voor kwaliteit

Ik ben zowel bij de LVSC als NOBCO/EMCC aangesloten. Bij de LVSC ben ik geaccrediteerd als Registercoach. Bij de NOBCO/EMCC ben ik 15 jaar op Europees niveau als Senior Practioner geaccrediteerd geweest.

Het blijven volgen van de nieuwste ontwikkelingen op het vakgebied én het doen van opleidingen is voor iedere coach/facilitator essentieel. Zonder leren geen groei. De begeleiding die ik bied, wordt daar alleen maar rijker van.

Bekijk hier mijn opleidingen
 • Voice Dialogue, Het Balkon, Zutphen (3-daagse, 2022)
 • Intervisiebegeleider met Ziel en Zakelijkheid, Blankestijn & Partners, Ede (3-daagse, 2021)
 • Train de Trainer (no more boring learning)Brain Bakery, Jisp (jaaropleiding 2020-2021)
 • School for the Work, Byron Katie International, Bad Neuenahr, Duitsland (9-daagse, 2019)
 • No Body Intensive, Byron Katie International, Chicago USA (4-daagse, 2018)
 • School for the Work, Byron Katie International, Los Angeles, USA (9-daagse, 2016)
 • Krachtgericht Coachen, Korthagen opleidingen, Utrecht (3-daagse, 2016)
 • Opleiding tot Counselor, BGL, Hoofddorp (jaaropleiding 2010-2011)
 • EMDR II, Itan, Zwolle (3-daagse, 2011)
 • Symboolwerk, Instituut voor Eclectische Psychologie (3-daagse, 2008)
 • EMDR I, Itan, Zwolle (3-daagse, 2008)
 • Empowered Nagesprek, Reflection & Action, Nijmegen (2-daagse, 2004)
 • ZKM-consultant ®, Zelfkonfrontatiemethode, Radboud Universiteit, Nijmegen (2-jarige opleiding, 2001-2003)
 • Real Power Consultant, InterAct, Minneapolis, USA (diverse workshops, diverse jaren rond 2000-2004)
 • Leading from your Soul, InterAct, Minneapolis, USA (1-daagse workshop 2000)
 • Certified Trainer Kernkwadranten, Kernconsult, Bussum (3-daagse, 1999)
 • Aanvullende vakken Psychologie, Open Universiteit (1993-1995)
 • Propedeuse Psychologie, Universiteit Leiden (1991-1993)
 • HEAO, Haarlem (1983-1987)
 • Atheneum, Beverwijk (1977-1983)

Hoe ga ik te werk?

In coaching is het eerste gesprek altijd verkennend, waarbij ik kijk welke manier van werken/methodiek het beste aansluit. We bespreken welk doel haalbaar is en werken samen naar dat doel. 

Als facilitator vind ik het belangrijk de vraag van de opdrachtgever goed uit te diepen. De sfeer, cultuur en doelen van de organisatie zijn belangrijk in het proces van vormgeven.

Maar altijd werk ik vanuit oprechte nieuwsgierigheid, invoelingsvermogen, scherpe waarneming en lastige vragen. Daarnaast bewaak ik een goede balans tussen ernst en relativering.

 

groeien-dmv-coaching

Waarmee kan ik je helpen?

Coaching voor bèta’s

Met een bèta-achtergrond ben je waarschijnlijk extra kritisch als je een coach zoekt. Je wilt een ervaren, senior coach die helder en to-the-point werkt, zonder vage termen. Maar het mag wél ergens over gaan en er mogen lastige vragen gesteld worden. Je zoekt iemand die snel schakelt en je verrast. Iemand die je perspectief vergroot en jouw groei versnelt.

Workshops

De workshop voor vrouwen is er één in een rij van workshops die nog ontwikkeld gaan worden. Deze prikkelende workshop is bedoeld om vrouwen meer inzicht te geven in hun eigen ontwikkeling. Het geeft een boeiend en verfrissend inzicht in persoonlijk leiderschapsontwikkeling, bevordert zelfkennis en inspireert tot het nemen van belangrijke stappen.

Intervisie

In het contact met je vakgenoten of collega’s doe je vaak nieuwe ideeën op en ontdek je blinde vlekken. Hoe zou het zijn als je dat gestructureerd en begeleid zou doen? Leren van elkaar, inzichten opdoen en tot nieuwe oplossingen komen. Dat is Intervisie.